+36 20 261 7283 info@termalklaszter.hu

kumania-gyogyfurdo-kft-kumania-gyogy-es-strandfurdo

Név: Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

Üzemeltető: Kumánia Gyógyfürdő Kft

Cím: 5310 Kisújszállás, Rákóczi utca 12.

GPS koordináta:

Tel: 59/88-77-10

Fax:

E-mail: kumania@kumania.hu

Web: www.kumania.hu

Nyitva tartása: 7.00 – 20.00

 

Általános leírás:

A Kumánia Gyógy- és Strandfürdő a Nagykunság szívében, Kisújszálláson található. A 4-es számú főút, valamint a Budapest-Nyíregyháza vasútvonal mellett fekszik, így könnyen megközelíthető. A fürdőt 2012-ben újították fel, így télen-nyáron elérhetővé vált. A fedett medencetérben termálmedence, élménymedence, strandmedence, gyermekpancsoló és pezsgőmedence közül választhatnak az érdeklődők. Emellett a nyári szezonban két kültéri medence, egy gyermek- és egy úszómedence is elérhető. A fürdő wellness részlege finn és infraszaunát, aromaszaunát, gőzkabint, fényterápiás masszázskádat és különleges masszázsokat kínál. A fiatalokat egy kisebb és egy óriáscsúszdával várják. Egész évben változatos programokkal, aquafitness-szel, babaúszással várják a kikapcsolódni vágyókat.

 

Gyógyhatás leírás:

A Kumánia Gyógy- és Strandfürdő termálvize kiválóan alkalmazható mozgásszervi, degeneratív megbetegedések, ízületi és gerincbántalmak kezelésére, sérülések, balesetek utókezelésére, krónikus mozgásszervi gyulladásos megbetegedések kezelésére, veleszületett vagy szerzett mozgásszervi rendellenességek kezelésére, valamint rehabilitációra.

 

Szolgáltatás leírás:

A fürdő területén két büfé üzemel. Vendégeink élvezhetik a Kumánia Natúr és Relax Szaunavilág szolgáltatásait (finn és infraszauna, aromaszauna, gőzkabin, szaunabár, merülőmedence Kneipp-taposóval), a különleges fényterápiás Caracalla-masszázskádat, relaxáló és frissítő masszázsainkat, valamint az 58,5 méteres óriáscsúszdát. A fürdő területén lévő csónakázótavon csónakázási és vízibiciklizési lehetőség. Aquafitness és babaúszás, úszásoktatás. Éjszakai fürdőzések és programok. Sportolási lehetőségek: strandfocipálya, strandröplabda pálya, teniszpálya, asztalitenisz, óriás sakk.

 

Közelben lévő szálláshelyek:

Hotel Kumánia***, Kumánia Ifjúsági Szálláshely és Kemping

 

Közelben lévő nevezetességek:

Kisújszállás nevezetességei – református templom, Városház-palota, Vigadó, Tájház, Néprajzi Kiállítóterem, Jermy Gusztáv Szertármúzeum, számos köztéri alkotás, kun lovas tanya, szalmakiállítás. Kirándulási lehetőség a dévaványai túzokrezervátumba és a Hortobágyra.