2022. március 22. – BUDAPEST – SIRHA Budapest
HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ


A Sirha Budapest, Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításán vettünk részt 2022. március 24-én Budapesten a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban, az olasz partnerünk, a Marco Polo G.E.I.E meghívására. 

Az EXPO-on a SALUS Konyha filozófiája öltött tárgyiasult formát, a Magyar Gasztronómiai Szövetség és az olasz Marco Polo szervezésében. A program keretében március 24-én, egy egész napos rendezvény során került bemutatásra:
-    Tradíció, Tipikusságok (jellegzetességek), 
-    Térségek népszerűsítése, felhasználva olyan
-    Technikákat, nyomon követhetőséget (Tracciabilitá), amelynek eredményeképp az ételek a világ bármely tájáról származó Turistának felkelthetik az érdeklődését és egy örökre szóló gasztroélményt nyújthat.

A rendezvény megszervezésének célja az volt, hogy népszerűsítse a képzés, a vendéglátás, a vendégfogadás és az egészség összekapcsolódását bevonva az iskolákat, vállalkozásokat, szakmai szervezeteket, kereskedelmi és iparkamarákat és egyéb szakmai szövetségeket.
Az esemény szervezésének célja összhangban volt a magyar kormány Nemzeti Húsgalamb programjának céljával. Hat felépített látványkonyhában készültek a Salus Konyha ételei, az autoritások és a meghívott vendégek részére. Az ételeket tanulók készítették el és szolgálták fel a meghívott vendégek számára. Az elkészült ételekhez hozzá illő magyar borokat is párosítottak, melyek a magyar gasztrokultúra jellegzetes ízvilágát tükrözték.